Pompoencake met cranberries, witte chocolade en pecannoten

Dit recept voor Pompoencake komt van www.carolinebrouwer.blogspot.com.

Snijd voor de pompoenpuree de pompoen doormidden. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Leg de twee helften met de snijkanten naar onderen op een stuk bakpapier op een ovenplaat en bak de pompoen op 200 graden 30-60 minuten, afhankelijk van hoe groot je pompoen is. Lepel het vruchtvlees uit de pompoen en prak fijn met een vork.

Meng de bloem, baking soda, zout en kruiden in een grote kom. Meng de pompoenpuree, suiker, eieren, olie en yoghurt in een nadere kom. Meng de natte ingrediënten met de droge. Doe de witte chocolade, de cranberry’s en de pecannoten erbij en meng alles door elkaar.

Doe het deeg in een cakeblik. Bak het brood in een voorverwarmde oven van 175 graden 60-70 minuten of totdat een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Laat het brood 15 minuten afkoelen in de vorm en stort daarna op een rooster om helemaal af te koelen.

  • 135 gram bloem
  • 100 gram volkorenbloem
  • 1 theelepel baking soda
  • ¼ theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel kruidnagelpoeder
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • 240 gram pompoenpuree (zie hier onder)
  • 150 gram bruine suiker
  • 2 eieren, geklopt
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 110 ml vanille yoghurt
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes
  • 75 gram gedroogde cranberries
  • 60 gram geroosterde pecannoten, grof gehakt
  • 1 pompoen
Reageer op artikel:
Pompoencake met cranberries, witte chocolade en pecannoten
Sluiten