Redactie
Redactie Diner 24 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Pizzarolletjes met gepofte tomaten en groene salade

Deze pizzarolletjes, speciaal gemaakt voor Marley Spoon, vul je met een ricotta-knoflook-citroenvulling. In dezelfde ovenschaal bak je bosui en tomaatjes, die zacht en knapperig worden. En dan serveren met een frisse rucola salade…

Verwarm een heteluchtoven voor op 200 graden. Was de citroen en rasp de schil. Pel de knoflook en hak fijn. Was ook de basilicum en hak grof. Meng de citroenrasp samen met de basilicum, knoflook en ricotta in een kom, en breng op smaak met peper en zout.

Rol het deeg uit en verdeel er de vulling over, maar zorg dat aan de korte kanten van het deeg een rand van ongeveer 5 centimeter overblijft. Rol het deeg op en snijd in 12 evengrote stukken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de pizzarolletjes met het snijvlak naar boven op. Zorg dat ze dicht tegen elkaar aan liggen en rasp er de Parmezaan boven.

Was de bosui, verwijder de uiteinden en snijd in stukken van ongeveer vijf centimeter. Was de tomaten. Leg de stukjes bosui samen met de tomaten naast de pizzarolletjes op het bakblik.

Sprenkel 3 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels azijn over de tomaten en kruid met peper en zout. Bak in ongeveer 20 minuten gaar, totdat de pizzarolletjes goudbruin en gaar zijn. Pers de citroen uit, was de rucola en meng met het citroensap, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper.

Serveer de pizzarolletjes met de geroosterde tomaatjes, bosui en rucolasalade.

Dit gerecht werd aangeboden door Marley Spoon. Met deze dienst krijg je alle ingrediënten voor een heerlijk maaltje thuisgestuurd, perfect afgemeten, mét de stap-voor-stap receptuur bijgevoegd. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.