Perfecte lavendel panna cotta met perzikmousse

Culy 7 sep 2013 Dessertrecepten

Deze perfecte lavendel panna cotta van Carolines Blog is zo adembenemend mooi, dat we ‘m wel moesten plaatsen op Culy. Dankjewel culy Caroline!

Deze puddingvormpjes zijn erg handig voor panna cotta, door de twee dekseltjes floept je pudding er zo uit. Ik kocht ze ooit eens bij Blokker, die hebben ze niet meer, maar ik zag dat Dok in de Passage in Den Haag ze ook verkoopt. Maar je kunt natuurlijk ook een kopje gebruiken dat je met koud water omspoelt of licht invet met een neutrale olie. Houd het kopje dan even in warm water en keer het op een bordje. 

Verwarm de melk, room, suiker, de lavendel en de zaadjes van de vanille peul in een pannetje en laat op zacht vuur 15 minuten trekken (laat beslist niet koken).

Week ondertussen de gelatine ongeveer 10 minuten in ruim koud water.

Giet de lavandelroom door een zeef en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Doe de panna cotta in 4 met koud water omgespoelde puddingvormpjes. En laat minimaal 6 uur in de koelkast opstijven.

Maak intussen de perzikenmousse door alles in een keukenmachine of met de staafmixer fijn te maken.

Serveer de panna cotta met de perzikenmousse en strooi er eventueel nog wat lavendelbloemetjes op.

Voor 4 personen:

  • 300 ml slagroom
  • 200 ml volle melk
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel gedroogde lavendel
  • 1 vanillepeul
  • 2½ blaadjes gelatine
  • 4 vormpjes

Voor de perzikenmousse:

  • 2 perziken
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels water
Reageer op artikel:
Perfecte lavendel panna cotta met perzikmousse
Sluiten