Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 5 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: peanut butter cups (jep, zoals Reese’s!)

Er ging een wereld voor ons open toen we een aantal jaar geleden de peanut butter cups van Reese’s proefden. Destijds kon je ze nog maar amper vinden in Nederland, inmiddels zie je ze gelukkig steeds vaker. Maar wat nog leuker is? Ze gewoon zélf maken.

Wil je écht goeie peanut butter cups, dan moet je even de tijd nemen om de vulling goed te krijgen. Maar als je de vulling eenmaal hebt, is het een kwestie van cupcakevormpjes vullen met een laagje gesmolten chocolade, een laagje van de vulling en weer een laagje chocolade. Easy as that!

Ook goed om te weten: als je nog over hebt van de vulling, kan je die gewoon invriezen en later een tweede lading peanut butter cups maken.

peanut butter cups
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je Peanut butter cups

Vet een ovenschaal (bijv. van 30 of 40 cm) in met wat boter en zet apart.

Doe het water, de suiker, de ahornsiroop en de boter in een middelgrote pan. Zet het vuur op medium en roer voorzichtig met een spatel tot de suiker is opgelost. Stop met roeren zodra het mengsel begint te borrelen. Laat op laag-medium vuur borrelen tot het mengsel een licht gouden kleur heeft (heb je een suikerthermometer, kook dan tot 150 graden).

Zet het vuur uit en roer de pinda’s erdoorheen met een spatel. Giet het mengsel in de bakvorm en spreid het met een spatel uit over de gehele oppervlakte van de ovenschaal.

Laat dit mengsel volledig afkoelen. Haal het mengsel vervolgens uit de bakvorm (met een spatel of keukenmes) en snijd het in grove stukken.

Doe de grove stukken nu in kom en mix met een staafmixer tot een pasta.

Voeg ook de pindakaas, de vanille, het zeezout en de olie toe en blijf mixen tot een homogene pasta.

Smelt nu de chocolade au-bain marie.

Leg een bakplaat en de cupcake vormpjes klaar en lepel in elk vormpje een eetlepel van de gesmolten chocolade. Maak daarna platte schijfjes van het pindakaasmengsel (neem hiervoor telkens een theelepel van het mengsel en gebruik daarna je vingers om dat plat te duwen tot een schijfje) en leg de schijfjes in de chocoladebodempjes. Werk af met nog een eetlepel van de chocolade.

Zet minstens 30 minuten in de koelkast. Bewaar in de koelkast.

peanut butter cups
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten met chocolade

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.