Pasta met gegrilde groenten en feta

Culy 5 aug 2012 Diner

Een superzomers dinergerecht van een van onze favoriete culy blogs Photo-Copy Ann: pasta met gegrilde groenten en feta.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak in gezouten water.

Leg de gele en rode paprika op de bbq, in de oven of op een gaspit (voorzichtig!) van en zorg dat hij rondom rond zwartgeblakerd is. Doe ze in een plastic zakje en sluit af. Vind je dit teveel werk, koop dan kant-en-klare geroosterde paprika’s.

Snij de courgette in dunne plakjes en bestrijk ze met olijfolie. Breek het houterige gedeelte van de groene asperges en wrijf ze ook in met olie. Bak ze op de bbq tot ze gaar zijn. Leg ze in een schotel, besprenkel met wat balsamico, kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Haal de paprika’s uit het plastic zakje en verwijder de zwartgeblakerde schil. Haal de zaadjes eruit en snij de paprika’s in reepjes.

Verdeel de pasta over de borden, leg er de groentjes op en verkruimel er de feta over. Doe nog wat kruiden op de feta en smullen maar!

Voor 2 personen:

  • 200 gram (volkoren) pasta
  • 1 courgette
  • 1 gele + 1 rode paprika (of een pot geroosterde paprika’s)
  • bosje groene asperges
  • 100 gram feta
  • Provençaalse kruiden
  • Olijfolie
  • Balsamico azijn
  • Peper en zout (fleur de sel)
Reageer op artikel:
Pasta met gegrilde groenten en feta
Sluiten