Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 26 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Basics: paddenstoelenragout

Wil je het gezellig maken? Begin dan met iets lekkers op tafel. En met zelfgemaakte paddenstoelenragout maak je het éxtra gezellig.

Paddenstoelenragout is niet alleen een klassieker voor de feestdagen, maar ook gewoon heel lekker in het weekend. Toegegeven: eigenlijk mag je ons er altijd wel voor wakker maken.

Ons geheime ingrediënt? Dat is paddenstoelenbouillon. Hiermee versterk je de rijke umamismaak in de paddenstoelenragout waar we allemaal zo dol op zijn.

Paddenstoelenragout eten we trouwens ‘t liefst in een ragoutbakje – maar ook op brood is het stiekem ontzettend lekker.

Paddenstoelenragout
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je paddenstoelenragout

  1. Smelt de boter op laag vuur in een pan. Voeg zodra de boter gesmolten is de sjalotten en de knoflook toe en bak glazig, ongeveer 3 minuten.
  2. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak mee. Bak het vocht uit de paddenstoelen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Vis eventueel een paar paddenstoelen uit de pan zodat je die later kunt gebruiken voor de presentatie.
  3. Strooi vervolgens de bloem over de paddenstoelen, hierdoor krijgt de ragout z’n heerlijk dikke consistentie. Roer daarom goed, zodat er zich geen klontjes vormen.
  4. Giet er vervolgens de paddenstoelenbouillon bij en voeg ook de room toe. Blijf roeren om klontjes te voorkomen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Laat de ragout zo’n 10 minuten zachtjes koken en indikken. Roer om de paar minuten.
  6. Zorg ondertussen dat de ragoutbakjes klaarstaan, zodat je ze direct kunt vullen met de ragout zodra deze klaar is.
  7. Vul de ragoutbakjes met de ragout. Maak af met een plakje gebakken champignon en met wat verse peterselie. Serveer de paddenstoelenragout onmiddellijk.
Paddenstoelenragout
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer klassiekers die je niet mag missen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.