Redactie
Redactie Dessertrecepten 6 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Oreo-Nutella-ijs uit het Guilty Pleasures kookboek

Deze week bracht Sabine Koning van de heerlijke blog OhMyFoodness haar Guilty Pleasures kookboek uit. Een prachtig boek gevuld met maar liefst 92 recepten voor de meest goddelijke caloriebommen. Wij mogen alvast het recept delen voor haar Oreo-Nutella-ijs. 

“Als je zondigt, doe het dan goed. Persoonlijk combineer ik het liefst zo veel mogelijk guilty pleasures in één recept en ik moet zeggen: met dit Oreo-Nutella-ijs is dat me aardig gelukt.

Het fijne van dit ijs is dat het een fluitje van een cent is om te maken en dat je er geen dure apparaten voor nodig hebt. Kans bestaat dat je dit ijs voortaan ieder weekend wil maken, maar ach. Daar geef je mij dan maar de schuld van.”

Het recept

Klop de gecondenseerde melk, de halfvolle melk en de Nutella met een elektrische mixer tot een luchtig mengsel. Klop in een andere kom de slagroom lobbig en voeg deze bij het Nutella-mengsel. Schep dit voorzichtig door elkaar.

Verkruimel de Oreo’s met de hand en schep deze vervolgens door het vloeibare ijsmengsel. Schenk het Oreo-Nutella-ijs in een afsluitbare bak en zet minimaal vijf uur in de vriezer.

Haal het ijs tien minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het de kans krijgt om zachter te worden.

Het Guilty Pleasures kookboek is nu verkrijgbaar bij de (digitale) boekwinkel voor €21,99.

Sabine Koning

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.