Miljuschka bakt… no-bake cheesecake met salted caramel én chocolade

Miljuschka Witzenhausen was actrice en VJ, maar nu vooral bekend door haar overheerlijke blog: foodmyfavoritedish.com. Vandaag bakt ze een salted caramel chocolate no bake cheesecake, gemaakt met de beroemde oranje Tony’s Chocolonely reep met karamel en zeezout. Een hele mond vol, zowel letterlijk als figuurlijk…

Miljuschka: “Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik een slachtoffer ben van het bestaan van cheesecake. Het is een huwelijk op basis van pure liefde. Vandaar dat je op mijn blog minimaal eens in de twee weken een cheesecake recept vindt.

Maar onlangs is er een andere minnaar mijn leven binnen geslopen. Hij heet Tony C. Alle eigenschappen van perfectie bezit hij; zout, zoet, knapperig en romig.

Het kiezen tussen de twee maakte me soms gestrest en verdrietig. Maar gelukkig is die tijd voorbij. Het is me gelukt om de minnaar met de liefde te combineren in deze taart!”

Miljuschka Witzenhausen
Foto: Jasper Suyk

Het recept:

Bekleed de bodem van de springvorm (diameter 24 centimeter) met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine of sla fijn in een plastic zak. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter in de springvorm en druk aan.

Smelt de chocolade au bain-marie. Sla de slagroom met de kristalsuiker stijf. Roer de roomkaas los. Schep de slagroom en gesmolten chocolade door de roomkaas. Giet dit mengsel bovenop de koekbodem en strijk glad met een (palet)mes of spatel.

Zet minimaal 4 uur in de koelkast, maar liever een hele nacht. Haal daarna een warm mes langs de randen en haal de taart uit de vorm. Versier met Maldon zout en rasp er wat chocolade eroverheen.

tony-cheesecake-4

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!