Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: muffins met chocolade, pindakaas en banaan

Muffins: zijn die niet een beetje uit, vroegen wij ons hardop af op de Culy-redactie. Ja, was daarop het antwoord. En toch: toen we alleen al dáchten aan deze muffins met chocolade, pindakaas en banaan liep het water ons in de mond. Daarom kijk je nu toch écht tegen een muffin-recept aan. Wij noemen het retro.

Ja, bij Culy wint onze onverzadigbare trek in lekker het altijd van ons modebewustzijn. En gelukkig maar. Anders waren deze goddelijke muffins met chocolade, pindakaas en banaan er misschien nooit gekomen. En ze zijn zó lekker, dat je ze voor iedereen wil maken.

Wat misschien dan wel erg hip is aan deze muffins: ze zijn een stuk gezonder dan ze eruitzien. Een groot deel van de zoetheid krijgen ze namelijk van de rijpe bananen die erin gaan.

Tip: ze zijn extra lekker als je ze eet met nog een flinke lik pindakaas erop.

Muffins met chocolade pindakaas en banaan

Zo maak je deze muffins met chocolade en pindakaas

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een muffinplaat in met wat boter.

Prak de drie bananen met een vork goed fijn in een grote kom. Meng ze met een garde met het ei, de maple syrup en de zonnebloemolie.

Zeef alle droge ingrediënten boven de kom: de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout. Roer ze rustig met een houten lepel of spatel door de natte ingrediënten tot je een samenhangend deeg hebt. Roer de stukjes chocolade erdoorheen.

Verdeel het chocoladebeslag over de muffinplaat. Vul de vormpjes tot de helft of maximaal 3/4e. Schep een eetlepel pindakaas bovenop elk vormpje en trek dit met een mesje door het beslag, zodat er een pindkaas-swirl ontstaat.

Bak de muffins met chocolade en pindakaas in ongeveer 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Komt een satéprikker schoon uit het midden? Dan zijn ze goed.

Laat de muffins 3 minuten afkoelen in de vorm en haal ze er dan uit om verder af te koelen.

Muffins met chocolade en pindakaas

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Our Balanced Bowl