Mini Oreo cheesecakes met salted caramel

Eva van de fijne blog Eva in the Kitchen maakte dit recept. Oreo. Salted caramel. Cheesecake. Dit is de culinaire hemel!

* Dulce de Leche is bij delicatessenwinkels te koop, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Koop een blikje gecondenseerde melk (dit staat meestal naast de koffiemelk), breng een pan water aan de kook en plaats het (gesloten!) blikje daar in. Zorg ervoor dat het blikje onder water blijft staan en laat het zachtjes koken gedurende 3 uur. Laat het volledig afkoelen voordat je het blikje opent. Heerlijk in of bij allerlei desserts en je kunt het in een afgesloten bakje weken bewaren.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schraap het witte spul uit de koekjes en verkruimel de koekjes daarna (ik doe dit door ze in een ziplock zakje te doen en de deegroller er een paar keer flink op te slaan). Meng de koekkruimels met de boter tot je een stevig mengsel hebt.

Vet 5 vormpjes van een muffinblik in, verdeel het koekjesmengsel en druk stevig aan. Bak de koekjesbodems 10 minuten.

Mix ondertussen de roomkaas, mascarpone en de suiker door elkaar. Voeg het ei en de dooier toe en mix alles goed. Voeg als laatste het zout en de vanille toe en blijf mixen tot alles goed gemengd is.

Haal de muffinvorm uit de oven en verdeel het roomkaasmengsel over de bodems. Plaats ze terug in de oven en bak 30 minuten. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Mix de dulche de leche met de mascarpone en verwarm het mengsel in een pan met een dikke bodem op laag vuur. Blijf continu roeren en voeg zout toe, naar eigen smaak. Blijf roeren tot de saus dik wordt. Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen

Smeer een riante laag caramel op de cheesecakes voor je ze serveert.

Oreo and salted caramel cheesecakes

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!