Redactie
Redactie Diner 28 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Mexicaanse tortilla soep (vega én snel!)

Ben je dol op Mexicaanse burritos? Dan vind je dit recept vast ook heerlijk! Een Mexicaanse tortilla soep, fris en pittig, lekker zomers én snel te maken. Geïnspireerd op dit fijne recept van Joy the Baker.

Verhit in brede hapjespan een flinke laag olijfolie op medium vuur. Voeg de reepjes tortilla’s toe (waarschijnlijk moet je het in 2 of 3 gedeeltes doen, afhankelijk van de grootte van je pan) en bak ze totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Haal eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zeezout.

IMG_8285

Voeg aan dezelfde pan je uien en knoflook toe en bak totdat ze geurig en lichtbruin zijn. Voeg nu je paprikapoeder, komijn en chilipoeder toe en bak een minuutje door.

Doe daarbij de gepelde tomaten (ook het sap) en roer goed door. Voeg de bouillon toe en laat even pruttelen. Pureer nu het geheel met een staafmixer, je kunt zelf bepalen hoe glad je de soep wil hebben.

IMG_8280

Zet het vuur laag. Voeg de bonen, paprika, maïs en (als je van extra hitte houdt) de rode peper toe en kook zachtjes door, ongeveer een kwartiertje. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Dan is het tijd om te serveren! Lepel de soep in diepe borden of kommen en serveer met de gebakken reepjes tortilla, plakjes radijs, verse koriander, plakjes avocado en een dot zure room. Glaasje tequila erbij, en smullen maar!

IMG_8317

De fles tequila op de foto gekregen we van Salsa Shop, een nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam.