Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 7 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Mexicaanse kip met mango, ananas en limoen

Toen we Ixta Belfrage (onthoud die naam!) in een kookvideo kip zagen grillen met mango, ananas en limoen, wisten we: dat willen we ook maken. We pasten het recept aan voor alle Culy-lezers en roepen met hand op het hart: deze Mexicaans geïnspireerde kip is verrukkelijk!

We maakten deze Mexicaanse kip in een gietijzeren pan in een loeihete oven. Zo krijgt de kip een lekker krokant velletje. Lekker om te serveren met rijst en een gegrilde maiskolf bijvoorbeeld.

De originele kookvideo met Ixta (die eerder ook een kookboek maakte met Yotam Ottolenghi) vind je trouwens hier.

N.b. omdat wij met hele grote kippenbouten werkten, hebben we alles in dit recept verdeeld over twee pannen. Vandaar dat je maar twee kippenbouten op de foto’s ziet. 

Mexicaanse kip met mango
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Mexicaanse kip met mango, ananas en limoen

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een grote kom en hussel de stukken kip erdoor. Laat de kip 3 uur marineren op kamertemperatuur.

Pak er een ruime gietijzeren pan of braadslee bij (dat is belangrijk, want de kip moet voldoende ruimte hebben om krokant te worden – verdeel alles desnoods over twee pannen). Zet de oven op 250 graden.

Giet het ananassap in de pan en voeg de stukjes mango, de ui, de knoflooktenen, het kaneelstokje en de gedroogde chilipeper toe. Leg de kippenbouten ertussen met de velkant naar boven.

Rooster de kip 30 minuten tot ‘ie een lekker kleurtje heeft gekregen. Draai de pan ondertussen af en toe even om voor een gelijkmatige kleur.

Dek de pan dan af met aluminiumfolie en laat nog eens 10 tot 15 minuten bakken – of tot de kip gaar is.

Haal het folie eraf en zet de kip nog 5 minuten terug om een knapperig velletje krijgen. Haal de pan daarna uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten.

Vis het kaneelstokje en de chilipeper uit de pan en serveer de kip met partjes limoen die je over de kip uitknijpt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.