Culy
Culy Diner 16 februari 2013

Makreelsalade van Annemerel

Na haar super simpele, maar waanzinnig lekkere recept voor tonijnsalade tippen we nu de makreelsalade van toffe blogger Annemerel. Minstens net zo lekker en (bijna!) gezond. Haar blog is sowieso een aanrader voor elke foodie.

* Whiskeysaus maak je heel eenvoudig zelf met een eetlepel mayonaise, eetlepel ketchup, scheutje whisky en een theelepel paprikapoeder.

We beginnen met het leukste klusje, het fileren van de makreel (of als je gefileerde makreel gekocht hebt, controleren of er geen graatjes zijn achtergebleven) en het uit elkaar trekken van de makreel in fijne stukjes.

Snipper een sjalotje fijn en mix dit met de makreel. Mix de makreel en het sjalotje vervolgens met de peper, het zout en de (huisgemaakte) whiskysaus. Voilà, de salade is klaar, nu kun je je er pistoletje mee beleggen.

Maak je heerlijke lunch af met een handje rucola melange. Buon Appetito!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Makreelsalade van Annemerel
Sluiten