Redactie
Redactie Diner 21 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Makkelijke en superlekkere enchilada’s

Mexicaans of niet: dit recept voor enchilada’s uit de oven is niet te versmaden! Daarnaast is het ontzettend makkelijk om te maken én is het erg vriendelijk voor je portemonnee. Daar houden wij van! 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snipper de ui en bak deze in een koekenpan in een scheut olijfolie. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak rul. Giet af in een zeef en laat uitlekken.

Bak in dezelfde pan (eventueel schoongemaakt met een stukje keukenpapier) in een scheutje olijfolie de groenten beetgaar. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met de djintan, gembersiroop en eventueel een paar druppels Tabasco. Proef of de smaken naar wens zijn en voeg eventueel extra djintan, peper, zout, Tabasco of gembersiroop toe.

Leg de tortilla’s op een plank en leg in het midden een beetje van het mengsel. Top met een klein beetje geraspte kaas en leg met de naad naar beneden in de ovenschaal. Herhaal met de rest van de vulling en de tortilla’s.

Knijp de twee pakjes tomato frito over de tortilla’s leeg (het kan zijn dat je wat overhoudt, maar het gaat erom dat alle tortilla’s goed bedekt zijn). Roer de crème fraîche los en verspreid over de tomato frito. Besprenkel ten slotte met een laagje geraspte kaas en eventueel wat fijn gesneden bieslook. Bak ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de tortilla’s zacht zijn en de bovenkant goudbruin.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.