Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Recepten 10 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Luchtige citroenmascarpone met blauwe bessen uit de Toetjesbijbel

De kerstdagen staan voor de deur; het ideale moment om je uit te sloven op culinair gebied. Zéker als het gaat om toetjes is dit het moment om alles uit de kast te halen. Rutger van den Broek publiceerde onlangs De Toetjesbijbel. Een kookbijbel met daarin álle benodigdheden voor de fanatieke toetjeskoning. Culy mag een recept met je delen en wel van deze heerlijke citroenmascarpone.

Kerst met De Toetjesbijbel

De feestdagen zijn niet ver meer van ons vandaan. Misschien organiseer je thuis een diner of maak je enkel een toetje dat je meeneemt. In dat laatste geval helpt Rutger Bakt je goed deze kerst. In zijn boek De Toetjesbijbel staan namelijk tientallen toetjes die zich ook in glaasjes laten vervoeren. Ideaal, want dan zit je niet op de achterbank met een smeltende ijstaart op schoot.

Daarnaast laten de desserts uit de Toetjesbijbel zich (bijna) allemaal graag in een feestelijk glaasje of weckpotje stoppen. Let wel op dat je je dessert nog niet helemaal afmaakt. De koude dingen schep je er al in, maar krokante koekkruimels of meringue kun je het beste op ‘t laatst toevoegen anders worden de knapperige componenten al helemaal slof. En op zo’n dessert zit niemand te wachten, zelfs niet met kerst.

Citroen-mascarponemousse-met-blauwe-bessen de toetjesbijbel
Bron: De Toetjesbijbel

Luchtige citroenmascarpone met blauwe bessen

Breek of hak de koeken in kleine stukjes of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Verdeel de koekkruimels over 6 glazen met een inhoud van 150-200 milliliter.

Doe de slagroom met de poedersuiker in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) lobbig op. Voeg de mascarpone toe en mix het mengsel tot het stijf is. Voeg tot slot de lemoncurd toe en klop die er kort door

Verdeel het mascarponemengsel over de glazen. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak, maar
je kunt het ook gewoon met een lepel doen.

Zet de glaasjes tot serveren in de koelkast. Garneer de mousse voor het serveren met de blauwe bessen en het geroosterde amandelschaafsel.

 

toetjes voor de feestdagen rutger bakt
Bron: Bol.com

> De Toetjesbijbel (Carrera Culinair) is nu verkrijgbaar voor € 34,99 via bol.com

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.