Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 5 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: de lekkerste kaassoufflés met geitenkaas

Zelf kaassoufflés maken? Dat is toch hartstikke moeilijk? Niet dus. Het is ontiegelijk makkelijk zelfs! Wij maken ze extra speciaal met een knapperige korst van panko en een vulling van geitenkaas.

Het fijne aan zelf kaassoufflés maken is dat je zelf in de hand hebt welke ingrediënten er worden gebruikt. Zo zijn wij dol op geitenkaas, en gebruiken deze daarom als vulling. Maar je kan hier ook eindeloos in variëren. Gebruik bijvoorbeeld eens Gruyère of Cheddar, superlekker. Of spice it up door de panko te kruiden met peper of andere smaakmakers zoals groene kruiden.

Grote kans dat je de meeste ingrediënten voor zelfgemaakte kaassoufflés gewoon in huis hebt trouwens. Geen panko in je voorraadkast? Dan kun je die gewoon halen in de toko en de meeste supermarkten.

Kaassoufflés
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Kaassoufflés met geitenkaas

Haal 10 minuten vantevoren de bladerdeegplakjes uit de vriezer, zodat ze ontdooien. Snijd ze daarna doormidden. Zet ook alvast de rest van de ingrediënten voor het frituren klaar. Kluts dus alvast het eitje in een brede kom en meng panko, zout, knoflookpoeder en  paprikapoeder in een diep bord.

Verdeel de geitenkaas over de plakjes bladerdeeg, ongeveer 2,5 plakje kaas per kaassoufflé.

Dip je vinger in een kommetje water en ga langs de randen van het bladerdeeg. Doe daarna de bovenkant van het bladerdeeg erop. Druk met een vork de twee zijden goed samen.

Daarna mogen de kaassoufflés door het ei. Dompel beide kanten goed onder. Dip ze daarna in de panko. Druk goed aan, zodat de snacks straks goed bedekt zijn met een knapperige laag.

Frituur de kaassoufflés op 180 graden in zo’n 5 minuten goudbruin. Keer regelmatig om, zodat ze niet opzwellen. Blijf daarom ook constant bij de kaassoufflés.

Serveer de kaassoufflés direct, lekker met een dipsausje zoals chilisaus.

Kaassoufflés
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer snelle snacks:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.