Homemade quarter pounders met guacamole

Culy 18 jun 2015 Diner

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: homemade quarter pounders met guacamole.

Snijd de avocado’s doormidden, ontvel, verwijder de pit, snijd in stukken en doe in een kom. Voeg aan de kom het sap van een halve limoen en een geperste knoflookteen toe. Prak met een vork tot het mengsel de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.

Hak de koriander fijn, snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de paprika in reepjes. Roer de koriander en tomatenblokjes door de guacamole.

Verhit in een koekenpan twee eetlepels olijfolie en bak de hamburgers in ongeveer tien minuten gaar.

Snijd ondertussen de broodjes doormidden en leg op elke onderkant een hamburger. Leg hierop een blaadje sla, wat guacamole en een paar paprikareepjes. Leg de bovenkantjes van de broodje erop en serveer.

quarter-pounders-met-zelfgemaakte-guacamole

Voor 4 personen:

  • 4 hamburgers
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 avocado’s
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 5 takjes koriander
  • 1 tomaat
  • 8 blaadjes (krop)sla
Reageer op artikel:
Homemade quarter pounders met guacamole
Sluiten