Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 19 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Knoflookkip op aardappelgratin van Donna Hay

In het vervolg op haar bestseller uit 2016 – Even more Basics to Brilliance – laat internationaal fenomeen Donna Hay ons zien dat je met een goed basisrecept eindeloos veel klassiekers en nieuwe smaaksensaties op tafel tovert. Knoflookkip bijvoorbeeld!

Donna Hay is een vedette in de culinaire wereld en weet ons altijd weer te betoveren met haar kenmerkende stijl. De Australische verkocht wereldwijd meer dan 7 miljoen kookboeken én komt nu met een vervolg op haar bestseller uit 2016: Even more Basics to Brilliance.

Dit naslagwerk staat vol met basisrecepten, die op hun beurt het fundament voor smaakbommen van gerechten vormen. Gepofte knoflook bijvoorbeeld: neem je éven de tijd om daar een potje van te maken, dan kun je ‘m daarna naar hartenlust inzetten bij ‘n romige knoflookpasta, bruschetta of deze knoflookkip. Doen.

Knoflookkip
Bron: Donna Hay

Knoflookkip op aardappel-preigratin van Donna Hay

  1. Warm de oven voor tot 180 °C. Roer de geprakte gepofte knoflook, dragon, boter en zout en peper door elkaar. Maak ruimte onder de huid over de borst van de kip.
  2. Schep de knoflookboter met een theelepeltje onder de huid van de kip.
  3. Vul de buikholte van de kip met de extra takjes dragon en de citroen. Bind de kippenpoten met keukentouw aan elkaar. Bestrooi de kip met zout en peper en besprenkel hem rondom met olie.
  4. Maak de aardappel-preigratin: leg de aardappelschijfjes, prei en tijm in een diepe ovenschaal van 25 x 30 cm en schenk de hete room erover.
  5. Leg de kip op de gratin en bak 1 uur in de oven, tot de kip en aardappels gaar zijn.
Donna Hay

Even more Basics to Brilliance van Donna Hay (Unieboek/Spectrum) is nu te koop voor € 34,99 

Meer van Donna Hay?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.