Kip-karamel met cashewnoten

Culy 11 feb 2013 Diner

Een heerlijk receptje van culinair journaliste Mieke van Laarhoven, dat we op Facebook lazen en uiteraard niet konden weer staan. Op het menu: kip-karamel met cashewnoten!

Verhit 3 el olie met gehakte knoflook, de vissaus, oestersaus en rietsuiker plus een snuf peper in een koekenpan. Inkoken tot het redelijk stroperig is. De kipblokjes erdoor scheppen en gaar bakken. Handje cashewnoten erdoor scheppen en de bosui er (naar smaak) over strooien.

Rijst en komkommer salade erbij serveren. Smullen!

  • 400 gram kipblokjes (liefst kippendijtjes)
  • 2 el (olijf)olie
  • wat fijngehakte knoflook
  • 2 el vissaus*
  • 2 el oestersaus*
  • 2 el rietsuiker*
  • handvol cashewnoten
  • wat bosui
  • snufje peper
  • Serveren met: rijst en komkommersalade
* Te koop bij de betere supermarkt of toko
Reageer op artikel:
Kip-karamel met cashewnoten
Sluiten