Redactie
Redactie Diner 21 dec 2012
Leestijd: 2 minuten

Kerstrecept: zeebaars met venkel en aardappelsalade

Dit recept voor zeebaars met venkel en aardappelsalade is bedacht en gemaakt door chefkok Marco Westmaas.

Marco: “Jullie denken vast dat ik voor de kerstdagen met een rijk kalkoenrecept kom, maar dat gaat ‘m niet worden. Gemiddeld komen we vier kilo aan in de decembermaand en ik wil jullie daar graag voor behoeden. Als je kerst met je familie viert en iedereen iets klaar maakt, wordt alles uit de kast gehaald en dat betekent doorgaans dat je maag het al na de derde gang opgeeft.

Daarom een lekker licht recept met natuurlijk mijn favoriete ingrediënt: de aardappel. Aardappels zijn gezond en je kunt er oneindig mee variëren. Ook zijn ze perfect te combineren met vis. Ik houd van vis. Ik ben aan de kust van Australië opgegroeid en at daar elke dag heerlijke verse vis die ik soms ook zelf ving. Vis, aardappels en venkel is een feestelijk en smaakvol gerecht met weinig calorieën. Zo blijf je gezond en slank en hoef je niet meer 1 januari af te wachten om de extra kilo’s er weer af te krijgen.

Maak het gezellig met kerst met familie en vrienden. Ga ik ook doen!”

Bereidingswijze:

Snijd de aardappels in kleine blokjes. Kook deze gaar en voeg de mayonaise, bieslook en crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer koud. Snijd de venkel heel fijn op bijvoorbeeld een mandoline, voeg de kruiden toe en breng op smaak met olijfolie, azijn en zout.

Kook de snijbonen gaar en draai ze fijn in de keukenmachine. Wrijf het mengsel door een fijne zeef en vang het vocht op. Gooi het mengsel weg en breng het vocht op smaak met zout en peper.

Bak de zeebaars krokant op de huid in de olijfolie. Niet te lang, anders wordt de vis te droog. Hij moet zacht en glimmend aan de binnenkant zijn.

Presentatie:

Leg de koude aardappelsalade op een warm bord. Giet daaromheen het snijbonenvocht, leg op de aardappelsalade wat flinters venkel met groene kruiden en daarnaast de gebakken zeebaars.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.