Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 8 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: ultieme mocktail met mandarijn, steranijs en citroengras voor kerst

Dit mocktail recept op basis van mandarijn zit vol warme smaken, maar is toch verfrissend. Met een makkelijke siroop van steranijs en frisse citroengras serveer je zonder een druppel alcohol een feestelijk drankje.

Een alcoholvrije kerst wordt steeds populairder. Dat snappen we helemaal, want dure flessen alcohol zijn niet nodig om smakelijke drankjes te maken. Daarom hebben we Culy’s ultieme kerst-mocktail gecreëerd.

Het drankje wordt al helemaal feestelijk met het gebruik eetbare glitter (rond de feestdagen veel te koop in supermarkten). Maar ook zonder de glitter is dit een heerlijke mocktail met mandarijn om te serveren tijdens de feestdagen.

Kerst mocktail / mandarijn mocktail
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

De ultieme mocktail: recept

  1. Begin met het maken van de steranijssiroop. Zet hiervoor een steelpannetje op en voeg suiker, water en de steranijs toe. Laat de suiker smelten en breng aan de kook en laat zo’n 3 minuten in koken, zodat de siroop dikker wordt. Laat de siroop afkoelen, deze wordt ook nog dikker tijdens het afkoelen. Deze stap kun je ook van tevoren doen. Ga verder met de rest van de mocktail.
  2. Kneus de stukjes citroengras en voeg toe aan de cocktailshaker.
  3. Doe ook ijsblokjes, mandarijnsap en 30 ml van de afgekoelde steranijssiroop erbij. Schud de mocktail goed, ongeveer 30 seconden.
  4. Schenk de kerstmocktail in een glas en voeg de glitter toe. Roer goed.
  5. Voeg als laatst de ijsblokjes toe en maak de kerst mocktail af met gemberbier en een schijfje mandarijn en steranijs.
Kerst mocktail / mandarijn mocktail
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer lekkere mocktails:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.