Redactie
Redactie Diner 16 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Kabeljauwfilet met quinoa, Parmezaan en een waterkerssalade

Chef Mark van der Tang van Serre Restaurant in het Okura heeft een prachtig lentegerecht met Marley Spoon gedeeld. Een prachtig stukje kabeljauwfilet, geserveerd met quinoa en een heerlijk frisse Parmezaan-waterkerssalade.

Breng een kleine kookpan met 500 ml water aan de kook, los hierin de bouillonblokjes op en zet opzij. Spoel de quinoa in een zeef met kouder water school, pel de sjalot en knoflook en snijd fijn. Was de limoen, rasp de schil, pers het sap uit en zet apart opzij.

Zet een kookpan met één eetlepel plantaardige olie op milddelhoog vuur en bak hierin de knoflook en sjalot in ongeveer twee minuten glazig. Voeg de quinoa toe, blus af met bouillon totdat de quinoa geheel bedekt is. Laat in licht borrelend water in 15-20 minuten gaar koken en voeg steeds een beetje bouillon toe zodat deze onder blijft staan.

Verwijder ondertussen de grove steeltjes van de waterkers, was de blaadjes en dep ze droog. Rasp de Parmezaan en meng met de waterkers, twee eetlepels olijfolie, één eetlepel limoensap, zout en peper naar smaak. Voeg eventueel meer limoensap naar smaak toe.

Breng de quinoa zodra deze gaar en smeuïg is met peper en de schil van de limoen op smaak. Voeg eventueel extra zout toe. Is de quinoa nog niet smeuïg en te waterig? Kook de bouillon dan nog een beetje in totdat deze verdampt. Zet warm apart.

Dep ondertussen de vis droog. Paneer de huid van de vis met een beetje bloem en klop de overtollige bloem eraf. Kruid met zout en verwarm een koekenpan met twee eetlepels plantaardige olie op middelhoog vuur.

Bak de vis op de huidkant 3-5 minuten knapperig, draai om en bak gaar. Draai de vis zo min mogelijk om en kruid met peper. Serveer de quinoa met de vis en de salade en besprenkel met het overgebleven limoensap en olijfolie.

Dit gerecht werd aangeboden door Marley Spoon. Met deze dienst krijg je alle ingrediënten voor een heerlijk maaltje thuisgestuurd, perfect afgemeten, mét de stap-voor-stap receptuur bijgevoegd. Een ideale box voor culy’s!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.