Ingemaakte komkommer (pickles) van ZTRDG

Culy 16 aug 2016 Recepten

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: ingemaakte komkommer (pickles).

“Wat als je omkomt in de rijpe groenten en fruit? Juist, dan maak je zelf een voorraad aan. Haal die weckpotten maar tevoorschijn. Inmaken en conserveren die oogst!”

Het recept

Als je gaat wecken moet je eerst de potten uitkoken (ongeveer 1 uur in een pan met kokend water). Dit gaat ook prima in een vaatwasser. Laat de potten ondersteboven op een schone theedoek drogen.

Meng water, azijn, wijn, kruiden, ui, knoflook, suiker en zout en breng 3 minuten aan de kook. Vul de potten met gesneden komkommer (of een andere groente) en vul tot de rand. Sluit de potten goed en laat ondersteboven afkoelen. Bewaar op een koele en droge plaats.

ingemaakte komkommer pickles

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Voor 2 potten van 1 liter:

  • Plakjes komkommer (of een andere groente)
  • ½ liter water
  • ½ liter natuurazijn
  • ½ liter witte wijn
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 pimentkorrels
  • ½ eetlepel korianderzaad
  • ½ eetlepel venkelzaad
  • 2 gedroogde hete peper
  • 1 kaneelstokje
  • 25 gram zout
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 eetlepels suiker
Reageer op artikel:
Ingemaakte komkommer (pickles) van ZTRDG
Sluiten