Redactie
Redactie Diner 11 dec 2011
Leestijd: 1 minuut

Indiase kedgeree

Kedgeree is een Indiaas gerecht met rijst en gekookte of gepocheerde schelvis (‘haddock’). In India eten ze het vaak als ontbijt, hier in Nederland is het eerder een dinergerecht. Je kunt het overigens ook maken met zalm of zeebaars.

Verhit de boter en olie in een pan. Fruit hierin de ui. Voeg na 8-10 minuten de gember, knoflook, kurkuma en kerriepoeder toe en laat alles nog 2 minuten bakken.

Voeg daarna de rijst toe en schep goed om. Schenk het water erbij. Draai het vuur hoog en breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt draai het vuur weer laag en laat 15 minuten rustig koken. Verhit na 10 minuten olijfolie in een koekenpan.

Wanneer de olie heet is doe je de vis op de huid in de pan. Draai direct het vuur zo laag mogelijk. Laat de huid in 2 minuten rustig krokant worden. Draai de vis om en bak nog 1 -2 minuten. Neem dan de kedgeree van het vuur en leg de vis erop.

Breng indien nodig nog op smaak met peper en zout. Serveer de kedgeree met gekookte eieren en limoen of citroen partjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.