Redactie
Redactie Diner 8 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Ideaal om mee te nemen: bietensalade met quinoa en alfalfa

We zien het de laatste tijd steeds vaker: de broodtrommel met bammetjes kaas wordt vervangen door een uitgebreide salade met de lekkerste granen, groenten en andere ingrediënten. Deze bietensalade van de blog Three girls, one kitchen is ideaal om mee te nemen, maar natuurlijk ook heerlijk om thuis op te peuzelen.

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Voeg tijdens het koken een beetje citroensap toe voor de smaak en doe het ei samen met wat water in een pannetje. Zodra het water begint te borrelen moet je het ei nog vier minuten laten koken. Giet wat kokend water over de alfalfa heen (hierdoor gaan de bacteriën dood).

Snijd de bieten in stukjes, halveer de cherrytomaatjes en doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Meng alles goed door elkaar, voeg de basilicumblaadjes toe en breng op smaak met peper en zout.

Laat de quinoa afkoelen en meng met de andere ingrediënten. Snijd de eieren in partjes en leg op de salade.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.