Redactie
Redactie Diner Bijgewerkt: 4 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Ideaal om mee te nemen: bietensalade met quinoa en alfalfa

We zien het de laatste tijd steeds vaker: de broodtrommel met bammetjes kaas wordt vervangen door een uitgebreide salade met de lekkerste granen, groenten en andere ingrediƫnten. Deze bietensalade van de blog Three girls, one kitchen is ideaal om mee te nemen, maar natuurlijk ook heerlijk om thuis op te peuzelen.

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Voeg tijdens het koken een beetje citroensap toe voor de smaak en doe het ei samen met wat water in een pannetje. Zodra het water begint te borrelen moet je het ei nog vier minuten laten koken. Giet wat kokend water over de alfalfa heen (hierdoor gaan de bacteriën dood).

Snijd de bieten in stukjes, halveer de cherrytomaatjes en doe alle ingrediƫnten bij elkaar in een kom. Meng alles goed door elkaar, voeg de basilicumblaadjes toe en breng op smaak met peper en zout.

Laat de quinoa afkoelen en meng met de andere ingrediƫnten. Snijd de eieren in partjes en leg op de salade.

Bron: Three girls, one kitchen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy šŸŽ„

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.