Redactie
Redactie Diner 18 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: ravioli met spinazie-ricottavulling

Zelf ravioli maken is echt zo moeilijk nog niet, en heb je geen pastamachine voor handen? Dan gebruik je toch gewoon wonton vellen

Snipper de ui en fruit in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Hak ook de knoflook fijn en voeg wanneer de ui glazig begint te worden de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout en bak tot ook de knoflook glazig ziet.

Haal het ui-mengsel uit de pan, maak deze schoon en verwarm nu op hoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Bak hierin de spinazie tot het volledig geslonken is, kruid flink met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.

Hak de spinazie fijn (met een mes of keukenmachine) en meng met het ui-mengsel, de ricotta en een snufje nootmuskaat. Voeg ook het ei toe en de 50 gram Parmezaanse kaas. Roer goed en voeg extra zout toe. Het lijkt misschien veel, maar tijdens het koken zwakt de smaak erg af. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook.

Nu komt het priegelwerk. Snijd rondjes met een glas of ravioli-snijder uit het pastadeeg of de wonton vellen. Kluts de dooier los met een eetlepel water en bestrijk de helft van de deegrondjes met het dooier-mengsel. Leg op de bestreken velletjes een theelepeltje van het spinaziemengsel. Je hoeft echt maar weinig te gebruiken, anders past hij niet dicht.

Leg voorzichtig de resterende deegrondjes op de vulling en druk de randjes op elkaar. Voorkom dat je luchtbelletjes krijgt en zorg dat de randjes goed op elkaar aansluiten. Kook de ravioli’s in 4 minuten samen met een flinke snuf zout in het kokende water.

Serveer met goede olijfolie, vers gemalen peper en Parmezaanse kaas.

Culy-receptfoto's-8

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.