Redactie
Redactie Diner 4 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Homemade carpaccio met Parmezaanse kaas en basilicumolie

Carpaccio zien we regelmatig op de kaart staan en ook in de supermarkt ligt het in de schappen. Of het altijd echt zo lekker is als je zou willen? Daar valt aan te twijfelen. Daarom delen wij graag ons recept voor homemade carpaccio met Parmezaanse kaas en basilicumolie. 

Ga voor het vlees naar een goede slager en laat het in dunne, maar niet té dunne plakjes snijden. Hierdoor proef je het vlees veel beter en krijgt het gerecht veel meer smaak. Zorg er ook voor dat je het vlees minstens een half uur op temperatuur laat komen. Zo haal je de ergste kou eraf en proef je de smaak wederom stukken beter.

Gebruik vervolgens zelfgemaakte basilicumolie of haal haal hem bij je favoriete olieboer. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge pan en rasp de Parmezaanse kaas met een grove rasp.

Verdeel de plakjes vlees over een plat bord en breng op smaak met een beetje peper en zout. Garneer de carpaccio met de basilicumolie, Parmezaanse kaas, pijboompitjes en eventueel een beetje rucola en een scheutje balsamico-azijn. Smakelijk!

voorgerechten voor het kerstdiner

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.