Redactie
Redactie Diner 29 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Slasoep met zelfgemaakte basilicumolie

Tegen een recept voor een gezond soepje van de blog Puur Eten zeggen wij geen nee, en al helemaal niet met zelfgemaakte basilicumolie! 

Maak twee liter groentebouillon, hak de knoflook fijn en snijd de ui in stukjes. Ontdoe de kroppen sla van hun harde kern en snijd in grove stukken. Spoel zorgvuldig af onder de kraan en gebruik een slacentrifuge of vergiet om de sla te drogen.

Fruit de knoflook en ui een paar minuutjes met een schuitje olijfolie in een grote soeppan. Zet het vuur hoog, voeg de sla in meerdere porties toe en blijf goed roeren. Bak de sla mee en wanneer deze is geslonken, voeg je de bouillon toe.

Zet het vuur laag en gebruik een staafmixer om de soep glad te maken. Voeg vervolgens de slagroom toe en roer rustig door. Breng op smaak met peper en zout.

Maak tijdens het bakken van de sla de olie door de basilicumblaadjes fijn te hakken. Verwarm heel zachtjes de olijfolie en voeg hier de basilicum aan toe. Voorkom dat de basilicum kleurt of echt bakt, we willen alleen de smaak afgeven.

Serveer de soep met een paar druppels basilicumolie.

Bron: Puur Eten

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.