Hollandse Babi Pangang

Culy 12 jun 2012 Diner

Een Babi Pangang met een Hollandse twist. Van Conny van Koken met Conny.

Snipper de ui en verhit de olie. Bak de kipfiletreepjes samen met de ui in de olie. Laat ondertussen de atjar tjampoer uitlekken in een zeef. Voeg als de kip gaar is alle overige ingrediënten toe, op de atjar tjampoer na. Spoel de ketchupfles schoon met heet water en voeg zoveel water als nodig toe, zodat er een mooie saus ontstaat. Voeg als laatste de atjar tjampoer toe. Laat een half uurtje sudderen.

Eet de saus met rijst of bami. Serveer er de ananasschijven en de kroepoek bij en je hebt een heerlijke maaltijd. De hoeveelheden in dit recept zijn voor vier personen.

  • 500 gram kipfilet in reepjes
  • 1 ui
  • 2 koffielepels gembersiroop
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Scheutje worcestershiresaus (Lea & Perrins)
  • 1 fles Heinz hot ketchup (500 ml)
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 pot atjar tjampoer
  • Wokolie met sesam
  • Kroepoek
  • 1 blik ananasschijven
Reageer op artikel:
Hollandse Babi Pangang
Sluiten