Redactie
Redactie Diner 31 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Maleisische curry met lamsvlees van Adam Liaw

Dit heerlijke recept is van Adam Liaw, winnaar van Masterchef Australië seizoen 2. Het vraagt om aardig wat ingrediënten maar laat je er niet door afschrikken, het is het allemaal waard! Daarnaast kan je de meeste ingrediënten vrij lang bewaren.

Als je geen lamsschenkel kan vinden, gebruik dan 1,5 kilo lamskoteletten.

Maak de currypasta door alle ingrediënten in een keukenmachine tot een fijne pasta te draaien. Als je er de tijd voor hebt raden we je aan de hoeveelheid te verdubbelen of zelfs drie keer zo veel te nemen en de rest in te vriezen.

Verwarm de olie in een grote braadpan en bak de pasta voor 5-10 minuutjes totdat je de geuren goed ruikt en het mooi is verkleurd, roer continu zodat de bodem niet aanbrand. Voeg het lamsvlees toe en bak totdat alle kanten lichtbruin zijn.

lambshankcurry2

Voeg alle resterende ingrediënten toe en breng het vocht aan de kook, laat het geheel ongeveer 1,5 uur met de deksel erop koken terwijl je zo nu en dan roert. Haal de deksel van de pan en laat de curry nog 1,5 uur sudderen totdat het vlees super mals is en bijna uit elkaar valt. Als het goed is nu het vocht ook zo ingekookt dat het een mooie, dikke jus is geworden.

Doe de deksel weer op de pan en zet het vuur uit zodat de curry langzaam afkoelt, het beste is om het een nacht in de koelkast te laten staan. Verwarm de curry wanneer je het wilt serveren en voeg indien nodig nog wat extra zout en peper toe. Serveer met witte rijst en plakjes komkommer.

lamshankcurry3

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.