Heerlijk barbecue recept: kipdrumsticks piri piri

Culy 21 jul 2013 Diner

Een heerlijk recept van Culy-lezeres Hanneke voor op de barbecue: kip drumsticks in piri piri marinade.

Maak de marinade een dag van tevoren en marineer daarin de kip (het liefst 24 uur).

De volgende dag haal je de kip eruit, en breng je de marinade (zonder de kip dus!) met de extra olie en de chilivlokken aan de kook en laat je dit een paar minuten koken. Zeef de olie door een fijne zeef. Deze piri piri olie kun je maanden bewaren. De inhoud van de zeef kun je weggooien.

Zet de barbecue (liefst houtskool) aan. Zodra de kolen voor de barbeque heet genoeg zijn en een mooi grijs laagje hebben, schuif je ze allemaal aan één kant van de barbecue. Leg de kip direct boven deze hete kolen op een rooster. Draai 1 of 2 keer, en na ongeveer 10 minuten leg je de kipdelen aan de andere kant van het rooster (dus niet boven de hete kolen). Smeer ze in met de olie. De deksel kan nu op de barbecue en na ongeveer 30 minuten is je kip klaar!

Serveer met extra olie voor foodies die van extra heet houden. Geniet van de zon!

Voor 2 personen:

  • 8 kipdrumsticks
  • 1 eetlepel gedroogde chilivlokken
  • 100 ml olijfolie

Voor de marinade:

  • 100 ml olijfolie
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel milde chilipoeder
  • ½ theelepel hete chilipoeder (mag echt heel heet zijn!)
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Optioneel: Een flinke scheut Tequila
Reageer op artikel:
Heerlijk barbecue recept: kipdrumsticks piri piri
Sluiten