Hartige taartjes met lentegroenten

Culy 16 apr 2014 Diner

Met deze hartige taartjes met raapsteeltjes, munt en doperwtjes krijg je een flinke dosis lente op je bord. Perfect voor tijdens Pasen. Van de blog Eten uit de Volkstuin

Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng de bloem met de koude roomboter. Kneed er een kruimeldeeg van. Voeg een eitje en 1 eetlepel water toe en kneed het deeg tot een bal. Leg het deeg een half uur in de koelkast.

Was de raapsteeltjes, hak ze grof en maak alvast de vulling. Klop de eieren los met de slagroom en yoghurt. Snijd de tomaten in reepjes.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Verdeel het deeg over de kleine taartvormen, verkruimel het beschuitje en strooi de kruimels over het deeg. Verdeel de raapsteeltjes, tuinerwten, de blaadjes munt en tomatenreepjes over de taartvormpjes. Giet de vulling erover en rasp de Grano Padano over de taartjes.

Bak de taartjes in het midden van de oven in 45 minuten gaar.

paasbrunch-hartige-taartjes-6

Voor 8 à 10 taartjes:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram roomboter, in kleine stukjes
  • 1 ei
  • 1 eetlepel koud water
  • 1 beschuitje
  • 1 hand raapsteeltjes
  • 150 gram tuinerwten (diepvries)
  • 3 à 4 takjes munt
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 150 ml yoghurt
  • 4 à 5 pomodori tomaten uit een pot (Sacla)
  • 50 gram Grano Padano (Parmezaanse kaas)
Reageer op artikel:
Hartige taartjes met lentegroenten
Sluiten