Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 20 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy basics: klassieke hachee maken doe je zo

Soms verlangen we naar de oud-Hollandse klassiekers precies zoals oma die maakte. Op de een of andere manier krijg je dit soort gerechten toch nooit hetzelfde als je grootmoeder, tot nu! Met dit basisrecept leggen we je namelijk precies uit hoe wij onze authentieke hachee maken.

Het geheim van dit basisrecept voor hachee? Appels! Door twee goudrenetten door je hachee te raspen, krijgt het een frisse en lichtzoete smaak. Hiermee word je weer helemaal teruggebracht naar oma’s keukentafel.

Hachee
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Hachee maken doe je zo (basisrecept):

  1. Laat de sukadelappen op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd het vlees in gelijke blokjes van zo’n 5 bij 5 centimeter en bestrooi met zout.
  3. Laat de boter en olie in een braadpan heet worden.
  4. Schroei de stukjes sukadelap aan alle kanten dicht. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de stukjes vlees ligt en stapel het niet over elkaar heen. Bak indien nodig het vlees in meerdere ronde’s aan.
  5. Snij de witte uien in blokjes en voeg toe aan de pan met het vlees. Bak mee tot de uien glazig beginnen te worden.
  6. Voeg de nootmuskaat, de kruidnagel, de suiker en het paprikapoeder toe. Bak een paar minuten mee.
  7. Voeg de geraspte appel toe en bak een paar minuten mee of tot de appel zacht is.
  8. Voeg de bouillon en de laurierblaadjes toe tot het geheel net onder staat en breng op smaak met peper en zout. Breng net niet aan de kook.
  9. Hachee maken doe je met de deksel op de pan. Laat het op heel laag vuur stoven voor zo’n 3 tot 4 uur of tot het vlees boterzacht is.
  10. Bind het vocht met de maizena tot een mooie saus.
    Tip: maak eerst een papje van de maizena en voeg het daarna pas toe aan de pan om klontjes te voorkomen.
Hachee
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer Hollandse recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.