Sauzige gnocchi ovenschotel met mozzarella en Italiaanse worstjes van Nonna
Daar zijn ze weer: gnocchi. Culy’s favoriete zachte deegkussentjes die je op meer manieren kunt inzetten dan je denkt. Deze keer maken we een sauzige gnocchi ovenschotel met mozzarella, die smaakt zoals Nonna ‘m zou maken…
Wist je dat gnocchi het verrassend goed doet in de oven? Het is zelfs niet nodig om de pasta van tevoren te koken. De pasta neemt goed de saus op terwijl de ovenschotel gaart in de oven. Daarom vinden we deze gnocchi ovenschotel het ideale eenpansgerecht voor op drukke dagen.
Lidl verkoopt een Le Creuset-dupe die perfect is voor de herfst
De Italiaanse smaak zit in iedere hap van dit eenvoudige eenpansgerecht, door het gebruik van Italiaanse worstjes uit de supermarkt of van de slager. Het vlees kun je ook gemakkelijk vervangen door gehaktballetjes met een snuf Italiaanse kruiden. En dat is geen extra werk. Kleine balletjes draaien blijft natuurlijk een heerlijk klusje voor de kinderen!
Sauzige gnocchi ovenschotel met mozzarella
- Verhit een eetlepel olijfolie in een braadpan. Snijd ondertussen het vel van de worstjes open en voeg het vlees toe aan de pan. Hak het fijn met een pollepel en bak het vlees in 5 minuten rondom goudbruin. Schep het daarna uit de pan en zet opzij.
- Voeg nog een eetlepel olijfolie toe en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook, tot ze glazig zijn. Doe de courgette in de pan en bak die 5 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
- Doe de tomatenblokjes in de pan samen met het vlees en laat de saus 10 minuten pruttelen op laag vuur en voeg daarna de Parmezaanse kaas toe. Roer deze erdoorheen, tot de kaas gesmolten is.
- Verdeel de helft van de plakjes mozzarella over de saus en leg de gnocchi erbovenop. Maak af met de rest van de plakjes mozzarella en zet de gnocchi ovenschotel 20 minuten in de oven.
Gnocchi is lekker! Kijk maar eens naar deze recepten:
- Met deze ragù zonder vlees (!) is smullen gegarandeerd: gnocchi met een vega(n) ragù
- Maak het ook eens zelf, want moeilijk is het niet: zelfgemaakte zoete aardappel gnocchi met radicchio
- Een recept met lekker veel pit: gnocchi met garnalen, madame-jeanetteboter en dille
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FProfielfoto.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F10%2FSauzige-gnocchi-uit-de-oven.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F10%2FGnocchi-uit-de-oven.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F10%2FGnocchi-ovenschotel.jpg)