Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 31 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: snelle gnocchi met boerenkool en ‘ndujaboter

Een lekker winters idee: om gnocchi met boerenkool te combineren. En wat dit maaltje écht heel smakelijk – en een tikkeltje bijzonder – maakt, is de toevoeging van ‘ndujaboter. Maak daar meteen extra van, want het is ook een heerlijke boter voor op de borrelplank.

Voor dit recept hoef je maar weinig ingrediënten in te slaan: gnocchi, boerenkool en ‘nduja – de rest heb je waarschijnlijk al in huis. De ‘ndujaboter is heel simpel om te maken: gewoon een kwestie van beide ingrediënten op kamertemperatuur door elkaar mengen.

In ieder geval belangrijk in dit recept is dat je de ui goed laat karameliseren; dat voegt wat zoetigheid toe. De geraspte citroenschil maakt het lekker fris.

Video: dit is dé truc voor snellere en perfecte gekarameliseerde uitjes

Gnocchi met boerenkool en 'ndujaboter
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gnocchi met boerenkool en ‘ndujaboter

Meng de zachte boter en de ‘nduja in een kommetje met een vork door elkaar. Schep de ‘ndujaboter in een stukje bakpapier en rol het op tot een worst. Leg het tot gebruik in de koelkast.

Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan op laag tot medium vuur. Bak de gesneden ui met een snuf zout heel zacht gedurende 15 minuten, tot ‘ie lekker zacht en gekarameliseerd is. Voeg dan de boerenkool toe aan de pan, samen met een scheutje water (dit helpt de kool om te slinken). Schep om, zet het vuur hoger en laat zo’n 5 minuten meebakken, tot de kool is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.

Haal de ‘ndujaboter uit de koelkast, snijd twee plakken af (ongeveer 2 flinke eetlepels) en voeg ze toe aan de boerenkool. Laat even smelten en roer door.

Kook ondertussen de gnocchi in een pan met ruim gezouten water gaar, tot de deegkussentjes boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit het water direct in de pan met de boerenkool (dat er wat pastawater meekomt, is alleen maar handig).

Roer alles nog even goed door elkaar en laat nog een minuut of 5 bakken op middelhoog vuur, zodat de gnocchi wat kleur krijgt (ook de boerenkool zal zo lekker knapperig worden). Proef af op zout en peper.

Rasp tenslotte de citroen over de gnocchi met ‘ndujaboter en verdeel alles over de borden. Maak af met geraspte Parmezaanse kaas naar smaak.

'Ndujaboter / boter met een smaakje
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer gnocchi recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.