Redactie
Redactie Dessertrecepten 26 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Gevulde appels uit de oven

Het lekkerste dessert voor tijdens koude winteravonden? Gevulde appels uit de oven. Mét een flinke bol (homemade) roomijs of crème fraîche.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Gebruik een appel- of meloenboortje om een kuiltje te maken voor de vulling. Begin vanaf de bovenkant en schep je bijna de bodem bereikt de zaadjes eruit. Het kuiltje moet ongeveer drie centimeter breed zijn.

Meng de bruine suiker met de kruiden, noten, havermout, rozijnen en vul de appels met dit mengsel. Leg bovenop een stukje boter en zet de appels rechtop in een vierkante ovenschaal.

Meng in een pannetje op middelhoog vuur de honing met het appelsap. Blijf roeren totdat de honing is opgelost en giet het rondom de appels. Lepel een beetje over de appels zelf, maar niet over de vulling. Bedek met aluminiumfolie (glimmende kant naar binnen) en bak twintig minuten in de oven.

Haal de folie eraf en bak nog twintig tot dertig minuten totdat een scherp mesje er zonder weerstand in glijdt. Serveer de gevulde appels eventueel met een schep ijs of crème fraîche.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.