Culy Homemade: kruidenrijst met sticky miso-kip en zoetzure komkommersalade
We zien het als onze persoonlijke missie om makkelijke recepten te bedenken waarbij je beslist niet inlevert op smaak. Deze kruidenrijst met kip is daar een piekfijn voorbeeld van – al zeggen we ‘t zelf. Want hoewel het een simpel recept is, barst ‘ie van de opwindende smaken.
Kruidenrijst is een supereffectief middel om van restjes kruiden uit de koelkast af te komen. Door ze fijn te hakken en ze door de warme rijst te roeren, krijgen ze een tweede leven. De frisse geuren en smaken trekken in de rijst.
De sticky kip past daar perfect bij, want die heeft een aantal lekkere smaakmakers in de marinade zitten die het gerecht helemaal afmaken. Samen met de zoetzure komkommersalade zetten we dit gerecht daardoor het liefst iedere dag op tafel.
Culy Basics: witte rijst koken (in een pan) – hoe lang moet dat en met hoeveel water?
Recept: geurige kruidenrijst met glazed miso-kip
- Bestrooi de kipkarbonades met zout en leg ze met het vel naar beneden in een koude droge pan.
- Laat de pan en de kip op laag vuur heel rustig warm worden zodat het huidje van de kip super krokant wordt.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de alle ingrediënten voor de misomarinade en zet opzij voor later.
- Haal de zaadlijst uit de komkommer en snijd de groente in dunne halve maantjes. Meng ze met de sushi-azijn en de geraspte wortel.
- Snijd de munt, koriander en dille fijn en meng ze samen met de sesamolie door de gekookte rijst.
- Draai de kip om en bak ‘m gaar. Draai vervolgens het vuur uit en voeg de misomarinade toe. De saus zal indikken en blijven plakken aan de kip.
- Serveer de warme kip met de kruidenrijst en de gemarineerde komkommersalade.
Meer recepten met kip:
- Culy Homemade: mediterrane kip uit de oven met olijven, tomaten en feta-relish
- Culy Homemade: Indiase kip jalfrezi met gele rijst
- Culy Homemade: Toscaanse kip met spinazie, zongedroogde tomaat en pasta