Redactie
Redactie Diner 19 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Geroosterde varkensbuik met witte asperges, erwten en snijbiet

Chef Benny Blisto van restaurant BAK heeft een pareltje van een recept met Marley Spoon gedeeld: zacht geroosterde varkensbuik met witte asperges, erwten en snijbiet, afgeblust met vlierbloesemazijn. Loopt het water je al in de mond? Duik snel de keuken in!

Heteluchtoven voorverwarmen op 200ºC. Vlees droogdeppen. Zwoerd gekruist insnijden, met zout en peper kruiden. Vlees met zwoerd naar boven op bakplaat met bakpapier leggen, circa 1 uur in oven garen. Na 30 minuten met gesmolten vet besprenkelen, na 45 minuten nogmaals besprenkelen.

Ondertussen de kontjes van de asperges verwijderen. Asperges schillen, bovenste 3-4 cm niet schillen. Asperges in circa 1 cm grote stukken snijden en opzij zetten.

Erwten doppen. Sjalot en knoflook pellen en in kleine blokjes snijden. Alles opzij zetten.

Wortels van snijbiet verwijderen, dan snijbiet grondig wassen. Laten uitlekken en dan in de lengte halveren en opzij zetten. Wachten tot vlees nog circa 10-15 minuten moet bakken. Dan verder gaan met stap 5.

Boter in wok laten smelten. Sjalot en knoflook daarin circa 2 minuten glazig bakken. Asperges en erwten toevoegen, circa 2 minuten meebakken. Dan met azijn en 3 eetlepels water afblussen. Snijbiet toevoegen, geheel één keer aan de kook brengen en met zout en peper op smaak brengen.

Na 1 uur vlees uit de oven halen en in twee even grote stukken snijden. Groenten met saus op een bord serveren en vlees ernaast leggen.

Dit gerecht werd aangeboden door Marley Spoon. Met deze dienst krijg je alle ingrediënten voor een heerlijk maaltje thuisgestuurd, perfect afgemeten, mét de stap-voor-stap receptuur bijgevoegd. Een ideale box voor culy’s!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.