Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 6 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: geroosterde mergpijp met groene kruiden

Een geroosterde mergpijp klinkt misschien niet heel sexy, in feite is het een heerlijk decadent gerecht dat zowel bij de borrel of als voorgerecht dienst kan doen. Wij bereiden het hier klassiek, dat wil zeggen: met een eenvoudig mengsel van groene kruiden. Smeer je dat samen met wat van het merg op een krokant stuk zuurdesembrood, dan weet je even niet wat je overkomt.

We schreven er al eerder over: mergpijp lijkt wel terug van (nooit) weggeweest. Dringend tijd dus dat we één van onze favoriete mergrecepten prijsgeven. In deze vorm – met een klassieke topping van groene kruiden – zetten we het namelijk graag op tafel als hapje voor een uitgebreider diner. Paar sneetjes getoast brood en een goed glas wijn erbij en je leven is compleet.

Dit is trouwens ook een goed budget recept: mergpijp is erg goedkoop, omdat het anders wordt weggegooid. Zonde, want het is dus ontzéttend lekker!

mergpijp uit de oven met groene kruiden
Winnie Verswijvel voor Culy

Bron:

Mergpijpjes uit de oven met groene kruiden

Maak eerst het kruidenmengsel. Doe de peterselie, bieslook, knoflook, zout, peper en olijfolie in een blender en mix tot een gladde, groene massa.

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Zet de stukken mergpijp rechtop in een ovenschaaltje of bakblik. Lepel het kruidenmengsel over de bovenkant van de pijpjes.

Zet de stukken mergpijp gedurende 15 minuten in de warme oven. Serveer met getoast brood, eventueel in repen gesneden als soldaatjes.

mergpijp uit de oven met groene kruiden
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.