Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 7 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Burrata met bloedsinaasappelmarmelade & roggebroodkruim

Als er één iemand zichzelf de borrelkoningin mag noemen, dan is het Susan Aretz wel. In haar vorige kookboeken brak ze al een lans voor uitgebreid borrelen, maar met haar nieuwe Altijd Borreltijd doet ze daar nog een schepje bovenop. De recepten zijn dan wel extra praktisch dit keer (met maximaal vijf ingrediënten per borrelhap om precies te zijn), haar smaken zijn zoals altijd on point. Zo ook deze burrata met bloedsinaasappelmarmelade en roggebroodkruim, waarvan Culy het recept mag verklappen.

Susan: ”De eerste keer dat ik deze combinatie at was bij Freddy’s Gastrobar, in Leiden waar ik woon. Zij hadden de burrata ook nog eens gerookt. Het zachte van de kaas, met het frisse van de bloedsinaasappel en de crunch van de roggebroodkruim was écht te gek. Mijn versie is net even iets anders en daardoor ook makkelijk als borrelhapje te serveren.”

burrata met bloedsinaasappel en roggebroodkruim
Bron: Mitchell van Voorbergen voor Altijd Borreltijd

Burrata met bloedsinaasappelmarmelade & roggebroodkruim

Eén dag van tevoren

Start met het maken van de marmelade. Hiervoor moet je het fruit goed wassen en met schil en al héél fijn snijden. Doe dit een grote pan, samen met het water. Breng aan de kook. Dan mag het vuur uit en laat dit 24 uur op het aanrecht staan, zodat de pectine los kan komen. Daarna opnieuw aan de kook brengen en ongeveer 30 minuten – zonder deksel op de pan – laten pruttelen.

Doe de kristalsuiker erbij en laat het nog 30-40 minuten – zonder deksel op de pan –pruttelen, maar wel met regelmaat roeren. Nu is het even kijken of het de gewenste dikte heeft. Dat kan je met de achterkant van een lepel makkelijk testen. Trek je er op de achterkant van de lepel met je vinger eenvoudig een streep in, zonder dat die doorloopt, dan is je marmelade klaar. Giet die in gesteriliseerde potjes, sluit af en laat afkoelen.

Voor het roggebroodkruim

Bak deze kruimels in een droge, hete pan tot de kruim knapperig is. Bewaar in een afgesloten bakje tot gebruik. Dit kun je dus prima al eerder maken.

Serveren

Je kunt er voor kiezen om de bol(len) burrata in zijn geheel te serveren met de losse componenten ernaast. Dan kan iedereen zijn eigen lepel maken. Of presenteer meteen alles samen op een amusele-pel. Dan maak je er een heel chic hapje van.

Altijd Borreltijd

> Altijd Borreltijd van Susan Aretz (Fontaine Uitgevers) is nu te koop voor € 24,99.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.