Redactie
Redactie Recepten 17 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Geroosterde asperges met gemarineerde voorjaarsgroenten en citroen-geitenyoghurt

Een heerlijk lenterecept van Francesca van Francesca Kookt: geroosterde asperges met gemarineerde voorjaarsgroenten en citroen-geitenyoghurt.

Een groot deel van dit gerecht kun je voorbereiden en klaarzetten in de koelkast. Op het laatste moment rooster je de asperges en pocheer je de kwarteleitjes.

Voorbereiding:

Maak de radijsjes en meiknolletjes schoon en snijd of rasp in hele dunne plakjes. Meng deze in een bakje met mango azijn (zorg dat de groenten onder staan) en een snufje zout. Ik ging hierin trouwens nog een stapje verder en mengde de groenten met een half deel mango azijn en half deel verjus (je kunt ook azijn gebruiken). Dek het bakje af en zet in de koelkast tot gebruik.

Meng de geitenyoghurt met de citroenrasp, eventueel blaadjes citroenmelisse, snufje zout en witte peper. Dek af en zet ook in de koelkast tot gebruik. De groene asperges meng je met olijfolie, gemalen venkelzaad en zout in een ovenschaal. Je raadt het wellicht al: ook afdekken en in de koelkast zetten tot gebruik.

Vlak voor het diner:

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een middelgrote pan op het vuur met ruim water, snuf zout en scheutje (gewone) azijn. Breng dit aan de kook. Rooster de asperges in 15 minuten in de oven, schep halverwege voorzichtig om. In de tussentijd kookt je water. Leg alvast de kwarteleitjes, een klein bakje en een schaal met keukenpapier klaar.

Om ze te pocheren doe je het volgende: breek voorzichtig een eitje in het bakje en zorg dat de dooier heel blijft. Roer met de steel van bijvoorbeeld een vork in het water en zorg dat er een klein draaikolkje in het midden komt. Schenk daar voorzichtig het eitje in en laat dan het water de rest doen. Na 1,5 minuut is het eitje klaar en schep je deze eruit met een schuimspaan op het keukenpapier. Herhaal met de andere eitjes, je kunt er ook prima 2 tegelijk doen.

In de tussentijd haal je de asperges uit de oven, laat iets afkoelen. Nu begint het schilderen. Zet 4 mooie borden, bij voorkeur wat donkerder voor het effect, klaar. Schep een halve eetlepel van de geitenyoghurt uit je bakje en spetter dat op het bord. Het hoeft niet netjes.

Leg in het midden 5 gegrilde asperges en garneer met blaadjes sla en zet daartussen plakjes radijs en meiknol. Leg er 2 kwarteleitjes op/naast/tussen die je iets open snijdt. Garneer eventueel met cressen. Serveer je kunstwerkjes direct.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.