Gekaramelliseerd spek: kan bacon nog lekkerder? Jazeker!

Culy 19 jun 2014 Recepten

Kan bacon nog lekkerder? Jazeker! Maak candied bacon, oftewel gekaramelliseerd spek. Het knapperige gekaramelliseerd laagje komt van de bruine suiker. Te decadent, maar zo goed!

Verwarm je oven voor op 160 graden.

Meng de suiker met de peper en cayennepeper (naar smaak) en zorg dat elk plakje spek een laagje suiker heeft. Leg op een bakplaat met daaroverheen een velletje bakpapier of aluminiumfolie en, als je hebt, nog een zelfde maat bakplaat erop. Dit zorgt ervoor dat de spek mooi plat blijft tijdens het bakken.

Bak 20 minuten op 160 graden in de oven totdat het spek lekker knapperig is.

Heerlijk over een Caesar salade!

  • 24 plakjes ontbijtspek
  • 60 gram lichtbruine (basterd)suiker
  • Zwarte peper
  • Cayennepeper
  • 2 bakplaten
  • Bakpapier of aluminiumfolie
Reageer op artikel:
Gekaramelliseerd spek: kan bacon nog lekkerder? Jazeker!
Sluiten