Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 5 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gegrilde kersen uit de oven

Gegrilde kersen: zó simpel, maar je moet er net even opkomen. Toen wij Yotam Ottolenghi op Instagram in de weer zagen met het grillen van kersen dachten we: dat moeten we ook eens uitproberen. Wat blijkt? De kersen worden er alleen maar lekkerder door.

Gegrilde kersen zijn heel makkelijk te maken en ideaal om dat laatste restje kersen van je fruitschaal mee op te maken. Door de kersen te grillen, worden ze nóg sappiger en smaakvoller. What’s not to love?

Serveer ze bij je kommetje granola of yoghurt, over ijs of maak er een milkshake mee. Zelfs in hartige gerechten kun je er alle kanten mee op: door de couscous, over salades, op een pizza met geitenkaas en zelfs bij vleesgerechten zijn ze heerlijk. Of wat dacht je van een tosti met brie, pure chocolade en gegrilde kersen? Yum!

Gegrilde kersen
Bron: Fotografie: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je gegrilde kersen

Zet je oven op de grillstand en draai ‘m naar 190 graden.

Haal de steeltjes van de kersen af en haal de pitten eruit. Dat kun je doen met een kersenontpitter of met één van de trucs die op internet staan. Wij hebben de kersen gewoon gehalveerd met een mesje en de pitten eruit gepeuterd. Meditatief klusje!

Verspreid de gehalveerde kersen over een bakplaat en leg ze 10 minuten onder de grill in de oven, tot je hun sappen ziet bubbelen. Dan zijn ze klaar. Laat de kersen afkoelen en verwerk ze dan in een gerecht.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.