Franse Camembertsalade

Culy 26 apr 2014 Diner

Een goed gevulde camembertsalade om de lente te vieren! Uiteraard met camembert, haricots verts, witlof en appel. Een fijn gerecht van Rudolph van Veen. 

Kijk op de website van 24Kitchen om de bijbehorende video te zien.

Begin met de dressins en verwarm een koekenpan. Bak hierin de spekjes in ongeveer tien minuutjes krokant en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Meng in een kom de Franse mosterd, witte-wijnazijn, honing, een beetje zout en versgemalen peper. Schenk onder constant roeren de olijfolie erbij. Snijd de bieslook fijn en roer samen met de spekjes door de dressing.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de boontjes en kook ze in ongeveer vier minuten beetgaar. Giet de haricots verts af en spoel ze koud.

Snijd de onderkant van de witlof en haal de bladeren los, halveer in de lengte. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd in vieren. Snijd de appel van het klokhuis en snijd in reepjes.

Meng in een kom de boontjes met de witlof, appel en radijs, en breng op smaak met een beetje zout en vers gemalen peper. Snijd de camembert in dunne plakken en meng de dressing door de salade. Verdeel de salade over vier borden en garneer met de camembert.

salade camembert

Bron: 24kitchen

Voor 2-4 personen:

Voor de dressing:

  • 125 gram spekblokjes
  • 1 bosje bieslook
  • 1 eetlepel franse mosterd
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 60 ml olijfolie extra vierge

Voor de salade:

  • 200 gram haricots verts
  • 5 stronken witlof
  • 1 bos radijs
  • 1 appel, Granny Smith
  • 250 gram camembert
Reageer op artikel:
Franse Camembertsalade
Sluiten