Foeyonghai met gamba’s zoals bij de Chinees (uit Chinese Takeaway)

Foeyonghai (of Chinees roerei) is afgeleid van een gerecht uit de Chinese provincie Guangdong. Het is moeilijk om het woord voor woord te vertalen, maar in feite betekent het ‘licht gebakken eieren’. Het gerecht werd populair gemaakt in Westerse landen waar het werd geserveerd als een opgerolde omelet, maar eigenlijk moet het geserveerd worden als een grof roerei.

Dit authentieke recept voor foeyonghai met gamba’s komt uit het boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan en staat in no-time op tafel. Geloof het of niet, maar je hebt slechts tien minuten nodig om dit te maken.

foeynghai met gambas

Zo maak je foeyonghai met gamba’s

Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg de ui, de wortel en de champignons toe zodra de wok goed heet is en roerbak 1 minuut.

Schep de gamba’s erdoor en roerbak nog 40 seconden. Voeg dan het zout en de peper toe en hussel alles door elkaar.

Zet het vuur lager en roer de eieren en de erwten erdoor. Blijf rustig roeren zodat het ei kan stollen.

Zet het vuur uit, voeg de sesamolie toe, roer door en  serveer direct.

chinese recepten uit chinese takeaway

Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan (uitgeverij Good Cook) ligt nú in de boekhandel voor € 13,99 of Chinese Takeaway.

Heerlijk Chinees eten

Reageer op artikel:
Foeyonghai met gamba’s zoals bij de Chinees (uit Chinese Takeaway)
Sluiten