Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 11 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: farinata met kip, olijven en citroen

Zeg je hartige pannenkoeken op basis van kikkererwtenmeel, dan zeg je farinata. Dit Italiaanse streetfood is een specialiteit uit Ligurië en is echt zo’n gerecht dat een vast onderdeel in je repertoire verdient. Wij beleggen ‘m hier met kip, olijven, rucola en citroen maar voel je vooral vrij om er je eigen draai aan te geven.

En wat dat kikkererwtenmeel betreft: dat vind je gelukkig gewoon in de supermarkt. Heb je dat eenmaal in huis dan mag je er zeker van zijn dat dit nog veel vaker je redding wordt op dagen waarop je denkt niets in huis te hebben. Meng dat meel met water, bak het beslag tot farinata en beleg met de restjes uit je groentelade… Zo makkelijk kan voorraadkastkoken zijn.

Farinata met kip, olijven en citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Farinata met kip, olijven en citroen

Meng het water met het kikkererwtenmeel, het zout en de olijfolie in een kom en dek af met plasticfolie. Laat een halfuurtje staan.

Verhit een scheut olie op medium vuur en bak vier pannenkoeken van het beslag.

Kruid de kippendijen met zout en peper en snijd in reepjes. Bak deze in een laag olie in een andere pan tot ze gaar zijn. Voeg daarna een scheutje witte wijn toe en laat de wijn verdampen. Voeg daarna het citroensap, de olijven en de honing toe en laat nog even meekoken.

Leg de farinata op borden en beleg met een handje rucola. Verdeel de kip met de olijven erover. Maak af met wat citroenrasp.

Farinata met kip, olijven en citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.