Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 5 aug 2025
Leestijd: 2 minuten

Onze favoriete zomerpasta helemaal uit één pan (nu al een campingklassieker!)

Eén gaspitje, één pan, 10 ingrediënten en 30 minuten, meer heb je niet nodig voor deze campingklassieker: pasta met courgette. Deze zomerpasta wordt de held van je vakantie!

De ideale zomerpasta (ook voor de camping)

De beste zomerpasta’s zijn eenvoudig en worden gemaakt met mooie ingrediënten. Dat geldt ook voor deze pasta met courgette: een licht eenpansgerecht met een frisse smaak dankzij de groene kruiden en veel citroen.

Supermakkelijk en lekker praktisch uit één pan. En dus ook ideaal om te koken en eten op de camping of in de (kleine) keuken van je vakantiehuisje! Want je maakt ‘m met gemak op een campingkookstel.

9 recepten met courgette die de redactie keer op keer maakt

Pasta met courgette | zomerpasta uit een pan
Ogechi Chibueze voor Culy

Courgette is altijd fijn in pastarecepten. Het is een makkelijke groente waarmee weinig fout kan gaan. Wél van tevoren altijd goed zouten en dan de pan in. Kort en hard, want zo voorkom je flauwe en slappe plakjes courgette.

De saus voor deze pasta maken we met alle sappen die zijn achtergebleven in de pan en we roeren er op het eind nog ricotta doorheen. Zo krijg je een romige saus, die niet te zwaar is. Op een warme zomerdag houden we het immers licht.

De kaas combineert perfect met de citroen, wat de boel samen met de groene kruiden nog meer opfrist.

Pasta met courgette | zomerpasta uit een pan
Ogechi Chibueze voor Culy

Pasta met courgette uit één pan: zo maak je ‘m

  1. Snijd de courgettes in schijfjes en bestrooi royaal met zout. Laat even staan, het liefst 30 minuten, zodat het vocht uit de courgette trekt. Begin hier dus op tijd mee.
  2. Zet een diepe pan op het vuur en laat de olijfolie heet worden. Fruit een gesnipperd uitje 5 minuten aan in de hete olie en voeg daarna de knoflook toe. Bak deze nog eens 3 minuten mee.
  3. Doe de prei in de pan en laat bakken tot ‘ie zacht is. Haal daarna de ingrediënten uit de pan, maar laat de smaakvolle olie achter.
  4. Dep de courgettes zo goed mogelijk droog. Doe ze vervolgens in de pan en bak ze goudbruin, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  5. Roer de citroenrasp en het sap erdoorheen en voeg de pasta toe. Bak alles nog 1 minuut en schenk daarna het water erbij. Kook de pasta gaar volgens de kooktijd op de verpakking.
  6. Hak ondertussen de basilicum en peterselie grof. Voeg dit toe aan de pan zodra de pasta gaar is. Voeg ook 300 gram ricotta toe en roer tot de pasta is bedekt met een gladde saus.
  7. Verdeel de pasta met courgette over kommen en bestrooi met extra verse groene kruiden, chilivlokken en de overgebleven ricotta.
Pasta met courgette | zomerpasta uit een pan
Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer fantastische recepten voor op de camping:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.