Redactie
Redactie Diner 9 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Eendenborstfilet met sinaasappelsaus

Eendenborstfilet is een delicaat stukje vlees. De smaak is sterk, maar de structuur kan binnen no time veranderen van zacht & mals naar taai met een leverachtige smaak. Dit recept voor eendenborstfilet met sinaasappelsaus is toegankelijk en perfect voor tijdens kerst. 

De combinatie van eend en sinaasappel is een echte klassieker. Wil je meer tips voor hoe je de borst perfect bakt? Bekijk dan hier ons uitgebreide artikel.

Tip: serveer één eendenborst per persoon als hoofdgerecht met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een frisse salade, of een halve met alleen de saus als voor- of tussengerecht. Ook zijn in de oven geroosterde verse vijgen er heerlijk bij.

Dit recept is afkomstig van Rudolph van Veen. Kijk op de website van 24Kitchen voor de bijbehorende video.

Het recept

Kerf het vet van de eendenborstfilets met een scherp mes kruislings in. Bak de eendenborstfilets ongeveer vijf minuten op het vet. Zorg ervoor dat er flink wat vet is vrij gekomen en de korst knapperig is. Draai de filets om en bak ze nog twee minuten op de andere kant.

Leg ze op een bord, dek losjes af met aluminiumfolie en laat ongeveer tien minuten rusten. Heb je iets langer nodig? Zet ze dan in een op 100 graden voorverwarmde oven bedekt met een stukje aluminiumfolie.

Karamelliseer ondertussen de suiker in de pan waar de eend in is gebakken. Pers de sinaasappel erboven uit en schenk de wijn en de bouillon erbij. Laat de saus koken en bind de saus al roerend met de boter.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.