Culy homemade: caprese taartjes

Culy 6 apr 2012 Lunch

Dat we bij Culy fan zijn van de ‘caprese’ combi, is je vast niet onopgemerkt gebleven. Vanmiddag maakten wij deze homemade caprese taartjes die je binnen een mum van tijd op tafel hebt. Een lekkere lunch, snack of met een groene salade erbij ook een uitstekende avondmaaltijd.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem vers bladerdeeg of vellen uit de vriezer, laat die ontdooien.

Doe wat bloem op een snijplank of schoon aanrecht en rol de (ontdooide) bladerdeegvellen een beetje uit. Ze hoeven niet heel veel dunner of groter te worden, maar het is goed ze een beetje te stretchen.

Besprenkel de vellen met olijfolie en smeer dat goed in alle randjes. Halveer tomaatjes (kleine tomaatjes werken het beste) en leg deze met de platte kant naar beneden. Bestrooi met gescheurde blaadjes basilicum. Houd je niet van warme basilicum, dan kun je deze ook pas toevoegen als de taartjes al gebakken zijn.

IMG_2191

Kruid goed met peper & zout en zet 10 tot 13 minuten in de oven. Ze moeten licht goudbruin kleuren aan de randen, en het deeg moet gaar zijn.

Haal ze uit de oven, besprenkel nog met wat olijfolie en eventueel extra peper & zout. Enjoy!

* Overigens ook heerlijk met wat mozzarella!

IMG_2209IMG_2219

  •  Bladerdeeg
  • Cherry tomaatjes of romaatjes
  • Verse basilicum
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Beetje bloem
Reageer op artikel:
Culy homemade: caprese taartjes
Sluiten